Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

Nu in:

Was in:

En nog

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Esther via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 24-04-2016 The End (4)
  • 23-04-2016 Naar Nederland :( (0)
  • 22-04-2016 politie bureau (0)
  • 21-04-2016 Een pinguïn met ... (0)
  • 19-04-2016 lady boys (0)

Statistieken

Dit dagboek is 131416 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag strand van Hongkong

Toon op kaart

11 februari 2016 | Door: EstherBarteling

Aantal keer bekeken 92   Aantal reacties 0   Chinatown, Verenigde Staten
a A

strand van Hongkong

Ik werd wakker en had zomaar zin in het strand. De temperaturen zijn er niet echt naar maar ik vond dat ik dit gezien moest hebben. Wie kan er nou zeggen dat je op het strand van hong kong heb gelegen. Ik denk niet veel mensen, en ik als strand fanaat moest dit met eigen ogen zien en ervaren.

We hebben wederom de metro gepakt, het handigst en bijna het goedkoopste reis middel. Buiten dat ben je overal super snel!

Helaas was er geen direct lijn naar het strand dus zijn we over gestapt in de bus die ons verder bracht naar de kust van hong kong.

Toen we uitstapte kwam de warmte ons tegemoet. We zijn misschien 20 km verder maar wat een temperatuur verschil! Truien uit en meteen met de voetjes in het zand! Wat een heerlijkheid is dit toch! Het zand is grover dan in Nederland wat toch wel weer een nieuw gevoel met zich mee bracht. Bomen op het strand! Ook nooit eerder gezien, palmbomen natuurlijk wel maar dit waren echt gewonen bomen. Een bizar plaatje om vanaf de zee naar een strand met bomen te kijken en daar achter hoge flatgebouwen staan. Is weer eens iets anders dan wijk aan zee of alle andere stranden in Azië.

Het water was frisjes maar lopen met de voetjes in het water was goed te doen. We zijn even gaan zitten om te genieten van dit mooie strand.

Ik zag wat kindjes spelen aan de kant van het water en kon het niet laten om met m'n camera er naar toe te stappen.. Even toestemming gevraagd aan de moeder die het al meteen helemaal geweldig vond! Het meisje begon eerst weer peace tekens te doen met haar handjes omdat ze dat van haar moeder opvolgde. Ik maakte snel duidelijk dit aub niet te doen. Met een grote bigsmile stond ze voor de camera, maar ook dit wil ik niet! Met de uitdrukkingen op mijn eigen gezicht liet ik zien wat ze moest doen en ze deed het echt super! Moeder die zich er nog mee bemoeide maar het meisje vertelde even mans aan haar moeder dat ze niet mocht lachen. Ja ik wil namelijk iets neer zetten wat misschien weinig mensen begrijpen.. Maar het meisje van een jaar of 6 begreep mij als geen ander.

Ik heb het telefoon nummer gevraagd om de foto's door te sturen via Whats App. Hierna had ik al gauw een ander slachtoffer op het oog maar vader wilde de foto's achteraf niet hebben. Dan toch niet!

We hebben de bus terug gepakt richting de stad eigenlijk zonder enig doel. In de bus heb ik direct met WiFi de foto's op m'n telefoon gezet en naar de moeder gestuurd van het meisje. Ik kreeg een ontzettende leuke reactie terug dat ze er ontzettend blij mee was. Weer een goede daad verricht!

In de stad liepen we tegen een markt aan met kleding en verschillende prulletjes. Jos is dol op prulletjes! Een pistool aansteker, een kompas, en Chinees boekje hij kan er uren naar kijken wat alles is. Ik zelf heb voor het eerst m'n portemonnee open getrokken voor een paar nieuwe schoenen! Want deze kon ik echt niet laten liggen! Even kijken hoe ik dit ga mee nemen :D. Laat ik het zo zeggen: voor alles is een oplossing en beren op de weg bestaan niet. Tijdens onze wandeling werd ik dood geappt door de moeder van het meisje. Al hoop ik niet dat dit doorgaat.. Ik heb geen zin in een Hongkongse stalker :D.

Omdat we al aardig wat laten avonden hebben gehad, was het tijd om lekker in ons harde bedje te stappen wat aanvoelt als een houten plank. Zelfs met koffie op ben ik nog niet claustrofobisch geweest in onze kamer van 4 bij 4 :D. En ondanks de kleine ruimte en het harde bed. Slapen we beide prima! Good night!

Reageren
Vorige bericht » « Volgende bericht